Η έγκαιρη και σωστή διάγνωση της Διαπυητικής Ιδρωταδενίτιδας είναι σημαντική

Μιλήστε σε ένα δερματολόγο

image

Εάν πιστεύετε ότι πάσχετε από διαπυητική ιδρωταδενίτιδα και εμφανίζετε επώδυνα οζίδια ή αποστήματα, πρέπει να μιλήσετε το συντομότερο δυνατόν με δερματολόγο. Ένας δερματολόγος έχει την εμπειρία να αξιολογήσει την κατάστασή σας και να προβεί σε σωστή διάγνωση. Η διαπυητική ιδρωταδενίτιδα δεν είναι ευρύτερα γνωστή, επομένως ορισμένοι παθολόγοι, χειρουργοί ή γιατροί άλλων ειδικοτήτων ενδέχεται να μην τη γνωρίζουν.

Σύμφωνα με αναφορές, ο επιπολασμός της ιδρωταδενίτιδας είναι περίπου1% του γενικού πληθυσμού.1 Ωστόσο, επειδή πολλές φορές η διάγνωση της νόσου είναι λανθασμένη και επειδή πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από ιδρωταδενίτιδα δεν νιώθουν άνετα να μιλήσουν για τα συμπτώματά τους ή να ζητήσουν βοήθεια, ο αριθμός των ασθενών που διαγιγνώσκονται τελικά με τη νόσο είναι πολύ μικρότερος από τις εκτιμήσεις αυτές.2,3,4

Εάν διαβάζετε αυτές τις πληροφορίες, επειδή κάποιος γνωστός σας πάσχει από Διαπυητική Ιδρωταδενίτδα, πρέπει να τον ενθαρρύνετε να συντάξει έναν οδηγό συζήτησης και να μιλήσει με δερματολόγο.

ΠΗΓΕΣ:

  1. Revuz J. Hidradenitis suppurativa. J Eur Acad Dermatol Venereol 2009;23:985–998.
  2. Esmann S, Jemec GB. Psychosocial impact of hidradenitis suppurativa: a qualitative study. Acta Derm Venereol 2011;91:328–332.
  3. Jemec GB, Heidenheim M, Nielsen NH. The prevalence of hidradenitis suppurativa and its potential precursor lesions. J Am Acad Dermatol 1996;35:191–194.
  4. Dufour ND, Emtestam L, Jemec GB. Hidradenitis suppurativa: a common and burdensome, yet under-recognised, inflammatory skin disease. Postgrad Med J 2014;90:216–221.